Att få besökare - SEO (Sökmotoroptimering)

Förkortningen SEO kommer ifrån engelskans "search engine optimization". Översätter du det till svenska, är det precis samma sak, nämligen sökmotoroptimering. I denna lilla artikeln kommer jag gå igenom ett antal bra tekniker för att komma upp högt på Google och liknande sökmotorer för just dina nyckelord.

seo

För att kunna höja ranken på sökmotorer, och att kunna visas högt upp på sökresultat krävs det en del jobb, beroende på vilka nyckelord du bestämmer dig för att använda. Sökresultat är beroende av ett antal saker. Bland annat antal så kallade "backlinks", men också besökare, popularitet och innehåll. SEO delas in i två "kategorier" - white hat SEO och black hat SEO. Försök att hålla dig till white hat, som är den "lagliga" kategorin. Det vill säga, inget spam, bara tillåtna metoder.

Backlinks
Backlinks är länkar som pekar till en hemsida, eller en blogg i vårt fall, som sökmotorer snappar upp. Finns det mycket av dessa länkar, då åker vi upp på sökresultaten. Finns det inte så många, då ligger vi längre ner. Backlinks får du många gånger gratis av att göra reklam för din blogg på olika ställen på internet. Men det finns också metoder för att skaffa dem på annat sätt. Det kommer vi gå igenom lite senare.

Nyckelord
Ordet "nyckelord", förklarar i stort sätt sig själv. Det är helt enkelt ord som de som söker skriver in i sökmotorn. Det kan till exempel vara "snygga tjejer" eller "hästar". Vissa nyckelord är svårare att toppa än andra, beroende på hur hög konkurrens de har. Du måste också kunna tänka logiskt - vad söker folk egentligen på? Om jag hade varit någon annan, hade jag letat efter detta? Fundera ut de grejer som din blogg faktiskt handlar om. Skriv upp ett par nyckelord och satsa på att komma högt upp på dem.

Låt oss testa
Vi ska nu testa att skaffa lite backlinks och göra lite simpel SEO. Börja med att gå in i din kodmall och lägga till följande innan för dina <head></head> taggar:

<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="Beskrivning av din blogg här">
<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="Skriv dina nyckelord, separera med kommatecken">

När du känner att du är färdig med detta, kan du spara. Nu har du nyckelord som Google kan ta del av, så det är bara att köra vidare. För lite snabba backlinks, gå till denna sida. Klistra in din blogglänk, och gör detta för ett nyckelord i taget. "Keyword" betyder nyckelord, uppenbarligen.

Vi har nu lärt oss lite simpel sökmotoroptimering! Det finns väldigt mycket information och hjälp om detta överallt på internet, det är bara att leta runt. Lycka till!Kommentarer
Postat av: A N G E L I J N A

följa varandra på bloglovin?:)

2011-04-13 @ 09:56:19
URL: http://angelijnas.blogg.se/
Postat av: Seotjejen

Håller helt med. Sökmotoroptimering även i små mängder kan göra stor skillnad, så de flesta borde faktiskt testa det. Det är inte så svårt! :)

2011-05-30 @ 18:49:13
URL: http://www.seotjejen.com/
Postat av: resume

Nowadays without SEO services your site can't become successful!

2012-01-24 @ 10:48:41
URL: http://perfectresume.org/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0