Att få besökare - SEO (Sökmotoroptimering)

Förkortningen SEO kommer ifrån engelskans "search engine optimization". Översätter du det till svenska, är det precis samma sak, nämligen sökmotoroptimering. I denna lilla artikeln kommer jag gå igenom ett antal bra tekniker för att komma upp högt på Google och liknande sökmotorer för just dina nyckelord.

seo

För att kunna höja ranken på sökmotorer, och att kunna visas högt upp på sökresultat krävs det en del jobb, beroende på vilka nyckelord du bestämmer dig för att använda. Sökresultat är beroende av ett antal saker. Bland annat antal så kallade "backlinks", men också besökare, popularitet och innehåll. SEO delas in i två "kategorier" - white hat SEO och black hat SEO. Försök att hålla dig till white hat, som är den "lagliga" kategorin. Det vill säga, inget spam, bara tillåtna metoder.

Backlinks
Backlinks är länkar som pekar till en hemsida, eller en blogg i vårt fall, som sökmotorer snappar upp. Finns det mycket av dessa länkar, då åker vi upp på sökresultaten. Finns det inte så många, då ligger vi längre ner. Backlinks får du många gånger gratis av att göra reklam för din blogg på olika ställen på internet. Men det finns också metoder för att skaffa dem på annat sätt. Det kommer vi gå igenom lite senare.

Nyckelord
Ordet "nyckelord", förklarar i stort sätt sig själv. Det är helt enkelt ord som de som söker skriver in i sökmotorn. Det kan till exempel vara "snygga tjejer" eller "hästar". Vissa nyckelord är svårare att toppa än andra, beroende på hur hög konkurrens de har. Du måste också kunna tänka logiskt - vad söker folk egentligen på? Om jag hade varit någon annan, hade jag letat efter detta? Fundera ut de grejer som din blogg faktiskt handlar om. Skriv upp ett par nyckelord och satsa på att komma högt upp på dem.

Låt oss testa
Vi ska nu testa att skaffa lite backlinks och göra lite simpel SEO. Börja med att gå in i din kodmall och lägga till följande innan för dina <head></head> taggar:

<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="Beskrivning av din blogg här">
<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="Skriv dina nyckelord, separera med kommatecken">

När du känner att du är färdig med detta, kan du spara. Nu har du nyckelord som Google kan ta del av, så det är bara att köra vidare. För lite snabba backlinks, gå till denna sida. Klistra in din blogglänk, och gör detta för ett nyckelord i taget. "Keyword" betyder nyckelord, uppenbarligen.

Vi har nu lärt oss lite simpel sökmotoroptimering! Det finns väldigt mycket information och hjälp om detta överallt på internet, det är bara att leta runt. Lycka till!Att få besökare - Tips & Alternativ

Följande inlägg kommer handla om tips och alternativ för att få besökare/trafik till din blogg. Trafiken är alltid vägen till mycket pengar - men det är också viktigt att ha intressant innehåll så att dina besökare återkommer, eller till och med sprider ryktet om din blogg vidare.

Bild ett


Du har hittat rätt! Denna blogg har den perfekta läsningen som just du som bloggägare behöver för framgång. Det första steget är att läsa, koncentrera sig, och ha viljan att komma dit. Uppfyller du dessa tre kraven, kan jag nästan garantera dig att du kommer lyckas med hjälp av denna blogg.

Målgruppen
Det första du vill göra är att fundera ut vilken typ av målgrupp du vill nå ut till. Bloggar du om till exempel ditt händelserika liv, vill du såklart komma ut till de flesta, tjejer som killar. Det är alltid viktigt att tänka på var din målgrupp befinner sig. I detta fallet är svaret communities. Det kan vara Bilddagboken, Facebook, LS8 och så vidare. Att spamma är aldrig nyckeln till framgång, därför är det något du inte ska göra i 99% av fallen, hur effektivt det än låter. Lägg ner din tid och kanske till och med pengar på de saker du tror kan hjälpa dig på något sätt.

Intressant innehåll
Försök att alltid uppdatera din blogg med intressant innehåll som lockar läsare, som gör att dem får viljan att komma tillbaka till just din blogg. Tänk ut noga - vad hade lockat dig som läsare? Det finns alltid ett gemensamt intresse där ute som går att använda som bete. Tävlingar, bilder, nyheter, eller kanske till och med skvaller om något eller någon? Detta är vad som betalar.

Att göra rätt
Många gånger är man på rätt spår, men man gör det helt enkelt inte rätt i alla fall. Nedan följer en del tips som kan vara väldigt användbara.

  • Var noga med inläggen. Undvik slanguttryck, och använd bra grammatik och stavning.
  • Ladda upp mycket bilder. Folk blir uttråkade av 90% läsning och 10% bilder.
  • Håll dina besökare kvar! Kom på sätt att skapa spänning och nyfikenhet - vänta gärna ut saker!
  • Videobloggar. Aldrig ett måste, men en bra grej. Ha gärna åsikter i din video, du kommer se varför.
Slutsats
Tack för att du har läst denna delen! Kom nu ihåg,

Innehåll -> Besökare -> Pengar

RSS 2.0